Fyn rundt 2019 med Skonnerten Lilla Dan

Med på sejltur – Fyn Rundt 2019

Jeg havde det kæmpe privilege at være ombord, som fotograf på Svendborg-skonnereten Lilla Dan ved årets Fyn Rundt 2019 for Bevaringsværdige Sejlskibe. Det var spændende at være med til en kapsejlads med gamle træskibe. Jeg gik ind til det med et åbent sind og vidste ikke rigtig hvad jeg skulle forvente af denne dag på det åbne hav.

Det går løs fra morgenstunden

Lilla Dan sejlede i gamle dage som skoleskib og på denne morgenstund var vi ca. 25 mennesker ombord på den flotte Skonnert, der glæde sig til søluft og en hyggelig sejltur fra Assens til Sønderborg.

Mine billeder starter med at vise morgenmødet, hvor alle bliver briefet om dagens gang. Derefter skal vi igang med rengøring af hele skibet, så der ikke ligger for meget saltvand og ødelægger dens smukke udseende. Derefter sættes der sejl. Og 3 ud af de 4 matroser var unge kvinder som kunne kravle hurtigere i masterne end du kan nå at blinke med øjet. Et meget imponerede syn og de får hermed min dybeste respekt for deres seje akrobatik.

Vi fik besøg af en slæbebåd med 3 friske fyre. De hjalp os hen til startlinjen (ude på vandet). Da vi senere sejler i mål, laves der sejrsdans – det gør de hver gang de når i mål. Det ser hyggeligt ud og man får jo helt lyst til at være med.

I Sønderborg havn stod mange mennesker på kajen og tog imod alle skibene. Efter denne lange dag, trænger matroserne og skibets maskot Nicolai til at dyppe fødderne i én spand koldt vand.

Lilla Dan fik en flot andenplads i Fyn Rundts Store Klasse for Bevaringsværdige Sejlskibe.

Tillykke med den flotte Fyn Rundt-placering.