Fine Art – Råbjerg Mile

Naturens Fine Art

Som fotograf og menneske er jeg meget fascineret af naturen og særligt omkring Råbjerg Mile, hvor jeg i vinteren 2017 var på besøg sammen med familien.

Klitterne omkring Råbjerg Mile

Den største flydende klit i Nordeuropa findes ved Råbjerg Mil. Klitten har et areal på ca. 2 km2 og en højde på 40 meter over havets overflade. Det er også den eneste store strækning af vandrende klitter i Danmark. Klitterne indeholder i alt 4 millioner m3 sand. Vinden bevæger den i nordøstlige retning op til 18 meter (59 ft) om året. Klitterne efterlader et lavt, fugtigt lag af sand bagved det og trækker tilbage mod vest mod Skagerrak.

Ikke en lyd..

Hvis du ankommer tidligt om morgenen, vil du opdage, at sandet absorberer lyd, så stilheden er overvældende. Hvis du tilfældigvis besøger, når det er blæsende som i dag, kan du dog høre vinden konstant fløjte, da den pisker over det ørkenlignende landskab Råbjerg Mile. I dette landskab, som de fleste ligner en ørken, kan du se sandrullen, flyve, hoppe og danse. Sandet gør det umuligt for vegetationen at trives og vokse her. Men det er så ubeskriveligt smukt.

Der er flere atomer i et enkelt sandkorn end der er sandkorn på jorden. Imponerende.